Type Here to Get Search Results !

Митрополит Хризостом: Човјек је претежнији од закона

У недељу 27. по Духовима, када Црква слави успомену на преподобне отаце Саву Освећеног и Нектарија Битољског, Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански г. Хризостом служио је 18. децембра 2022. године свету архијерејску Литургију у храму Светог Петра Дабробосанског у Војковићима.


Саслуживали су протојереји-ставрофори Ранко Билинац и Јадран Даниловић, протојереј Велимир Дивљановић, те ђакон Будимир Гардовић. Нкон свете Литиргије Високопреосвећени митрополит је  најмлађима поделио пакетиће чиме им је честитао њихов празник „Детињце“.

– Господ је у више наврата пред светим апостолима и онима који су га пратили истакао да је човјек претежнији од читавог свијета. Из данашњег јеванђелског зачала Господ директно и примјером показује како је једна болесна жена, која је дуги низ година боловала од немоћи и била зрчена, претежнија од Закона о суботи. Он видје болесну жену, позива је да положи руке на њу и учини је здравом. И док Он лијечи болесну жени књижевници и првосвештеницу се пуне гњевом и мржњом не само према Њему „преступнику закона“ већ и према оним вјерницима који су се сабрали у синагогу ради милости и доброте Божје, истакао је митрополит Хризостом.


Извор: Митрополија дабробосанска