Type Here to Get Search Results !

Књига Патријарха Кирила „Мисли за сваки дан у години“ објављена на српском језику

Издавачка кућа Познание објавила је књигу Његове Светости Патријарха Кирила „Мисли за сваки дан у години“ у преводу на српски језик. Публикација је припремљена у сарадњи са Свецрквеним постдипломским и докторским студијама Светих равноапостолних Кирила и Методија и Фондацијом Руски свет.


Публикација обухвата фрагменте беседа, научне чланке, реферате, говоре, књиге, интервјуе за више од 35 година пастирског служења Његове Светости, преноси сајт издавача.

Његова Светост Патријарх излази пред читаоце као пастир Цркве Христове, мислилац који се бави актуелним темама савременог света, као личност обдарена дубоким духовним искуством и јединственом харизмом проповедника. Публикација садржи 366 фрагмената изрека и размишљања Предстојатеља за сваки дан у години.

У предговору митрополита будимпештанског и мађарског Илариона напомиње се да Патријарх Кирил, као Предстојатељ Руске Православне Цркве, пре свега брине о својој Цркви и пастви одговарајући на актуелна питања верника у Русији и иностранству. Приступајући читању, читалац не треба да заборави да је у основи свих разноврсних активности Патријарха основно начело служење Богу и Цркви у свему и потпуно.

Издавање књиге на српском језику представља још један начин да се хришћани Србије ближе упознају са личношћу и службом Његове Светости Патријарха.

Раније овог месеца објављен је превод књиге Његове Светости Патријарха Кирила на немачки језик.


Извор: Мospat.ru