Type Here to Get Search Results !

Упокојила се у Господу Мирослава Игић, велика добротворка многих храмова и манастира

Непосредно пред празник Светог оца Николаја Мирликијског упокојила се у Господу Мирослава Игић, велика добротворка многих храмова и манастира наше свете Цркве. За своја богоугодна дела, на предлог Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве одликовао ју је орденом Светог Саве трећег реда, а орден јој је уручен на вечерњем богослужењу на дан храмовне славе храма на Детелинари, на Ивањдан, 7. јула 2015. године.


У суботу, 11/24. децембра 2022. године, у храму Рођења светог Јована Претече у Деспотову, опело над одром новопрестављене Мирославе Игић служио је протојереј-ставрофор Бранко Ћурчин, парох новосадски, уз саслужење више свештеника из Новог Сада и других места Епархије бачке. Прота Бранко је у беседи изнео речи утехе свима сабранима, указујући на њен богоугодан труд, у којем су је нарочито красиле врлине милосрђа и дарежљивости, те је, између осталог, рекао: „Богат је онај ко има Бога у срцу, а то је наша сестра Мира схватила. Она је свој живот везала за Христа. Зато је човек и створен да би остваривао заједницу са Богом и живео у близини лепоте Божје. Бака-Мира је помагала многе цркве и манастире, многе потребите људе, Покрајинску болницу, Одељење за нефрологију, Дечју болницу, Народну кухињу Епархије бачке, многе цркве и манастире, међу којима посебно храм Рођења светог Јована Крститеља у новосадском насељу Детелинара. Сви смо захвални бака-Мири, која нас је, корачајући стазом животном, задужила. Мале су речи да изразимо захвалност.ˮ

Њено тело почиваће у родном Деспотову. Вечан ти спомен, достојна блаженства и вечног молитвеног сећања, сестро наша Мирослава!


Извор: Инфо-служба Епархије бачке