Type Here to Get Search Results !

Премијер Хрватске у Гимназији Кантакузина Катарина Бранковић


Предсједник Владе је након пројекције документарног филма Дејана Аћимовића обишао школу и задржао се у срдачном сусрету са наставним особљем у зборници Гимназије.


Предсједник Владе Републике Хрватске Андреј Пленковић,  у сриједу, 29. марта, посјетио је Српску православну Општу Гимназију Кантакузина Катарина Бранковић гдје је, заједно са ученицима и наставницима школе, присуствовао пројекцији документарног филма “Краљ” Дејана Аћимовића. У пратњи Премијера била је и потпредсједница Владе, Ања Шимпрага.

Након приказивања филма о Дарку Краљу, хрватском параолимпијцу и свјетском рекордеру у бацању кугле у свечаној дворани Гимназије, услиједио је разговор којим је модерирао редитељ, а у ком је учествовао и протагонист филма који је говорио о свакодневним изазовима са којима се особе са инвалидитетом сусрећу . 

Директор Гимназије протојереј-ставрофор Слободан Лалић захвалио се Премијеру на части коју је својом посјетом указао Гимназији и пренио му поздраве Његове Светости Патријарха српског Порфирија. 

Предсједник и потпредсједница Владе потом су обишли школу и задржали се у срдачном сусрету са наставним особљем у зборници Гимназије.


Извор: Митрополија загребачко-љубљанска