Type Here to Get Search Results !

Поздрав Патријарха Кирила учесницима конгреса Међународног покрета русофила

Његова Светост Патријарх московски и целе Русије Кирил упутио је поздрав учесницима конгреса Међународног покрета русофила.


Организаторима, учесницима и гостима конгреса Међународног покрета русофила

Драга браћо и сестре, пријатељи,

Срдачно поздрављам све учеснике и госте оснивачког конгреса Међународног покрета русофила.

Драго ми је што су се данас у Москви окупили људи који искрено воле Русију, њену вековну културу и руски језик. Пред озбиљним изазовима са којима се модерно друштво суочава, као што су милитантни секуларизам, морални релативизам, осећај националне супериорности и отворене русофобије, чувари традиционалних вредности више него икада треба да осете подршку истомишљеника. То је неопходно, како би се заједнички одбранила истина, која се састоји у праву човека да остане оно што јесте, да сачува веру и традицију својих предака.

Руска Православна Црква је била и остала активни учесник дијалога са представницима различитих вера и култура. Позвани смо да ценимо нашу различитост и заједно штитимо трајне духовне и моралне вредности. Драго ми је да људи из различитих земаља света данас изражавају спремност да заједнички граде праведан свет заснован на међусобном поштовању и љубави према ближњем.

Свим учесницима конгреса желим добро здравље и Божију помоћ у вишеструко корисном раду.


+КИРИЛ,

ПАТРИЈАРХ МОСКОВСКИ И ЦЕЛЕ РУСИЈЕ


Извор: Мospat.ru