Type Here to Get Search Results !

Предавање Епископа рашко-призренског Теодосија: О молитви

Молитва је мати свих врлина и уз пост штити од непријатеља, поручио је 14. марта 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски Теодосије на духовној трибини “О молитви” у Грачаници.


Звучни запис предавања


Владика је указао да су “Оче наш” и “Богородице Дјево” двије најаче молитве које би сви вјерници требало да знају и које се из срца упућују.

“У било којој ситуацији се нашли треба прочитати `Оче наш` јер је у тој молитви све садржано”, савјетовао је владика Теодосије.

Он је нагласио да се треба молити непрестано и осећати Божију близину, да је најбоље то чинити у тишини, ноћу када се све смири.

“Молитвом просвећујемо срца док се у нама рађа нада у спасење”, рекао је владика и додао да највише што родитељ може да учини за своју ђецу је да их преда Господу, уз молитву да он зна како да сачува.

Он је нагласио да је најкраћа и најважнија молитва – Исусова молитва “Господе Исусе Христе, сине Божији, помилуј ме грешног” или “Господе помилуј ме грешног”, те молитва изговорена у цркви “Господе, помилуј”.

Епископ Теодосије истакао је да сваки хришћанин у току поста настоји да уради неки подвиг, али је најважнији подвиг заједнице, нагласивши да су молитва и пост темељ духовног живота и узрастања у Христу.


Извор: Радио Светигора

Рубрика