Type Here to Get Search Results !

Представници Руске Цркве учествовали су на састанку Савета за сарадњу са верским удружењима


Дана 15. марта 2023. године, под председавањем шефа Председничке администрације А. Е. Вајна, одржан је редовни састанак Савета за сарадњу са верским удружењима при председнику Руске Федерације.


Састанку су присуствовали поглавари верских организација, представници федералних органа власти и стручне заједнице.

Из Руске Православне Цркве догађају су присуствовали чланови Савета: митрополит воскресенски Дионисије, администратор послова Московске Патријаршије, митрополит волоколамски Антоније, председавајући Одељења за спољне црквене послове Московске Патријаршије, протојереј Максим Козлов, председавајући Просветног одељења Руске Православне Цркве, ректор Свецрквених постдипломских и докторских студија „Свети Ћирило и Методије“ и В. Р. Легојда, председник Синодалног одељења за сарадњу Цркве са друштвом и медијима.

Министар науке и високог образовања Руске Федерације В. Н. Фалков, министар просвете Руске Федерације С. С. Кравцов и протојереј Максим Козлов говорили су о развоју теолошког, религиозног и духовно-моралног образовања у земљи.

Током расправе високо је оцењен рад федералних органа извршне власти на реализацији програма развоја теолошког и духовно-моралног образовања.

Забележене су активности руских верских организација у области верског образовања, размотрена су питања њиховог учешћа у хуманитарним пројектима у Доњецкој и Луганској Народној Републици, Херсонској и Запорошкој области, као и у реализацији друштвених, културних и хуманитарних иницијатива Руске Федерације у страним земљама, преноси Kremlin.ru.


Извор: Мospat.ru