Type Here to Get Search Results !

Епископ Кирило у посети Епархији канадској


У другу недељу Великог поста посвећену Светом Григорију Палами, у Храму Свете Петке у Лејкшору, Његово преосвештенство Епископ канадски г. др Митрофан и Његово преосвештенство Епископ буеносајрески и јужноцентралноамерички г. Кирило, служили су Свету литургију уз саслужење високопречасних протопрезвитера Мирољуба Тодоровића, Илије Димитриеског, Митка Попоског и презвитера Душка Марковића.


У суботу, 11. марта, служено је вечерње богослужење којим је началствовао отац Јовица Ћетковић, парох Храма Светог Димитрија из Виндзора. Њему су саслуживали: отац Мирољуб Тодоровић, отац Илија Димитрески и отац Емил Атанасов, парох у македонској Цркви Светог Николе у Виндзору. За певницом су појали преосвећени епископи г. Митрофан и г. Кирило и отац Владимир Вранић, парох виндзорске Грачанице.

После свечаног вечерњег богослужења, у великој сали одржано је и надахнуто предавање Преосвећеног Владике Кирила, који је говорио о смислу и значају поста за душу хришћанску, осврнуо се и на исихазам и Светог Григорија Паламу, али и о мисији Цркве и његовом пастирском раду у заједницама у Јужној Америци. Предавање је пропраћено са великом пажњом многобројног народа због једноставности говора Преосвећеног Владике, забележио је свештеник Душко Марковић.


Извор: Епархија канадска