Type Here to Get Search Results !

Предавање Епископа зворничко-тузланског Фотија: Исповест и причешће у образовању младих


У организацији Епархије шабачке, 28. марта 2023. године, у Свечаној сали Шабачке гимназије, одржано је четврто предавање великопосног циклуса „Исповест и причешће“.

Предавање је одржао Епископ зворничко-тузлански г. Фотије на тему „Исповест и причешће у образовању младих“, а у присуству Преосвећеног Епископа шабачког г. Јеротеја, уважених гостију, проте Бранка Ћурчина, духовника заједнице „Земља живих“, презвитера проф. др Драгана Карана, г. Маријане Исаковић, директорке Шабачке гимназије, свештенства Епархије шабачке, као и многобројног народа Шапца и околине.

„Правилним духовним животом дете ће схватити да је ауторитет основа, тј. да му је он ослонац, а не препрека, јер је ауторитет онај који га за руку води ка Христу, ка узрастању у Христу. Духовни живот доводи до тога да се ми усмеравамо према родитељима и старатељима односом који је прожет законом љубави. Основно је да има духа љубави и духа врлинског у породици и дете ће се здраво развијати, а из правилног односа према родитељу следи правилан однос према ауторитету у Цркви и у држави.“

Модератор предавања био је јереј Никола Ковачевић, свештеник Саборног храма у Шапцу, који је као уводничар предавања упознао присутне са предавачем и темом, а по завршетку предавања модерирао дискусијом и питањима присутних.

Следеће и завршно предавање великопосног циклуса одржаће се 4. априла, а предавач ће бити Епископ мохачки г. Дамаскин на тему „Исповест и причешће у монашком животу".


Извор: Епархија шабачка