Type Here to Get Search Results !

Епископ Иларион служио Литургију пређеосвећених дарова у зајечарском Саборном храму


У петак, 10. марта 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион служио је у зајечарском Саборном храму Литургију пређеосвећених дарова на којој су му саслуживали протосинђел Захарија, протојереј-ставрофор Љубомир Јовановић, архијерејски намесници: зајечарски протојереј Игор Ивковић и књажевачки протонамесник Ивица Станковић, архиђакон Илија и ђакон Урош Памучар.


Светој Литургији присуствовало је свештенство зајечарског и књажевачког намесништва које је након службе приступило исповести. Благословом Његовог Преосвештенства, свештенике је исповедио протојереј-ставрофор Љубомир Јовановић.

У архипатирској беседи, владика Иларион говорио је да је за сваког хришћанина најважније да се труди да живи по вољи Божјој и истакао – Бог ништа не чини угрожавајући и ограничавајући нашу слободу и све што чинимо чинимо у слободи. Али онај ко је поробљен грехом и страстима он је роб греха и самим тим нема слободу.

Епископ је, потом, сабраном свештенству поручио – Радујем се када вас видим и када вас причешћујем и када се заједно Богу молимо и када стојимо раме уз раме једни са другима и једни уз друге у славу Господњу а ради нашега спасења. Касније у току дана, у просторијама зајечарске Црквене општине, одржан је братски састанак.


Извор: Епархија тимочка