Type Here to Get Search Results !

БОЖИЋНИ ПОСТ

Седница административних тела Епархије аустријско-швајцарске


У петак и суботу, 21. и 22. априла 2023. године, одржана је редовна седница Епархијског савета и Епархијског Управног одбора Епархије аустријско-швајцарске, Италије и Малте на челу са Његовим Преосвештенством Епископом аустријско-швајцарским Г. Андрејем и свим члановима ЕУО-а. Радна седница Епархијског управног одборa и Савета Епархије аустријско-швајцарске одржана је у Цириху у просторијама Саборног храмa Свете Тројице и храма Успења Пресвете Богородице.


У петак поподне, окупљање је почело у Саборном храму Свете Тројице у Цириху где су Преосвећеног Владику Андреја и чланове Одбора дочекали настојатељ храма протојереј Бранимир Петковић, јереј Ђорђе Лукић и протојереј-ставрофор Симеун Продановић. После призива Светог Духа и благосиљања свих чланова Епархијског Управног Одбора и Савета, у парохијској сали је започело заседање. Епископ Андреј је најпре заблагодарио свима на доласку из свих делова Епархије а затим уводним словом и званично отворио седницу Епархијског савета.

Чланови Одбора упутили су најпре поздравни телеграм Његовој Светости Патријарху српском Господину Господину Порфирију у којем су изразили искрено саучешће поводом упокојења мајке Његове Светости, почивше Радојке Перић. Потом је Епископ обавестио присутне о својим делатностима од претходне седнице до данас. У наставку су усвојени Завршни рачуни и буџети, као и важни извештаји о раду Епархијског управног одбора и Савета. Прочитане су и усвојене президијалне одлуке Епископа, а донете су и друге битне одлуке. Сви аспекти духовног и материјалног деловања у Епархији аустријско-швајцарској размотрени су током дводневних вишечасовних конструктивних седница, у којима су сви чланови врло активно учествовали и дали изузетно корисне предлоге за побољшање богослужбеног живота и генерално несметано функсионисање свих области које се тичу Епархије.

На крају дводневног заседања, Епископ Андреј је заблагодарио присутним члановима Епархијског управног одбора на љубави и уложеном труду у вршењу њихове одговорне службе, изразивши своју дубоку захвалност и разумевање, знајући да је заузимање одговорних позиција тежак и изазован задатак, али да је то оно што је неопходно зарад исправног служења Цркви Христовој.


Извор: Епархија аустријско-швајцарска