Type Here to Get Search Results !

БОЖИЋНИ ПОСТ

Делегација града Аргостолија на пријему код Епископа шабачког


Преосвећени Епископ шабачки г. Јеротеј, 23. априла 2023. године, у Епископској резиденцији у Шапцу, примио је делегацију града Аргостолија, која борави у посети Шапцу поводом 22. априла, Дана града Шапца.


Делегацију града Аргостолија су  чинили: заменик градоначелника, Спиридон Самурис, почасни конзул Републике Србије у Грчкој, Виктор Рухотас, заменик перфекта задужен за Кефалонију и Итаку, Ставро Травлос, председник хотелијера Кефалоније и Итаке и члан Управног одбора коморе хотелијера, Герасим Тимотеатос, представник области туризма, Дионисије Пападатос и финансијски директор Народне галерије у Атини, који пише докторат о српским-кефалонским односима, Катерина Арванитаки. Пријему су присуствовали и представници града Шапца, домаћини  делегацији града Аргостолија: др Александар Пајић, градоначелник Шапца, Риста Ристић, шеф кабинета градоначелника Шапца, и Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

У пријатној атмосфери и срдачном разговору, чланови делегације упознали су Епископа Јеротеја са чињеницама и историјом братимљења града Шапца и града Аргостолија које је започето потписивањем Повеље о братимљењу 1995. године, као и са сарадњом која је до сада остварена и са Епархијом шабачком, док је Епископ био блажене успомене Владика Лаврентије.

Преосвећени Епископ Јеротеј је евоцирао успомене на боравак на постдипломским  студијама у Атини, на његов саживот са братским народом Грчке, истакнувши васцели  утицај духовности Свете Горе и светиња Грчке. Разговарало се о дугогодишњој заједничкој историји два братска народа, а саговорници су једнодушно нагласили значај и важност наставка и унапређења узајамне сарадње на задовољства не само ова два побратимљена града, него и два братска народа: Срба и Грка.

На крају пријема размењени су пригодни дарови.


Извор: Епархија шабачка