Type Here to Get Search Results !

Помозимо изградњу храма у панчевачком насељу Стрелиште


Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа банатског г. Никанора, уз подршку локалне самоуправе и прилозима парохијана Стрелишта, као и многих пријатеља и верника из Панчева и околине, започети су радови на изградњи новог храма у Панчеву на Стрелишту.


Радови ће се изводити фазно и предвиђеном динамиком, а до сада је саграђен монтажни храм површине 90.м2, дрвени звоник са продавницом, палионица за свеће, чајна кухиња, три тоалета, чесма, урађене су стазе са платом површине 300.м2, канцеларија са помоћним просторијама и ограђена је порта површине 54. ара .У порти је посађено цвеће и саднице украсног дрвећа.

У току предходног месеца (јун 2023. године) настављени су радови на изградњи храма, површине 300.м2 (завршени су темељи).  4  јула 2023. године  започето је зидање  и план је да се храм сазида до краја године.Храм ће својом лепотом привлачити погледе сваког ко буде пролазио кроз ово насеље.

Изградњом цркве на Стрелишту, Епархија банатска постаје богатија за још једно духовно стециште у Панчеву, који ће уз манастир Војловицу и постојеће храмове, бити идеалан расадник духовне обнове и духовног узрастања православних верника овог града.


Донације


Изградњу светог храма можете донирати према својој жељи и могућности: у новцу, у раду, у материјалу, у извођењу дела радова, итд.

Новац можете уплатити:

На динарски жиро рачун ‪200-3290910101844-90‬ Банка Поштанска штедионица.

Код свештеника парохије Стрелиште: о. Бојана Кошанина (‪065 6443753‬) и о. Бранка Божића  (‪060 0105500‬)

За уплаћен новац, добићете признаницу а ваше име појавиће се у листи донатора са унетим тачним износом који сте уплатили на са сајту храма crkvastreliste.banatska.com/donatorska-knjiga/

Ако донацију желите да извршите у радовима, матријалу, услугама, можете се обратити неком од поменутих свештеника, а они ће вас обавестити о могућностима и начину  реализације Ваше донације.

Ваше име и опис донације биће унето у листу донатора.

Велика захвалност свима који су до сад на било који начин помогли изградњу храма на Стрелишту. Нека Вам Господ строструко врати сваким “даром добрим и сваким поклоном савршеним” (Јак. 1, 17) 


Управа парохије


Извор: Епархија банатска / Црквена општина стрелиште