Type Here to Get Search Results !

Архимандрит Василије (Костић): Птице, цвеће и сва творевина проповедају славу Божју!


Архимандрит Василије (Костић) је у беседи у Недељу трећу по Педесетници, 25. јуна 2023. године, у београдском Саборном Светоархангелском, подсетио да сва творевина слави Творца и да се кроз примере цвећа, птица, других животиња и читаве природе, сведочи слављење живота и потврђује реч Господња упућена човеку - Не брините се! 


Звучни запис беседе


Архимандрит Василије је истакао радост живота природе - колико су птице радосне, од јутра до вечери славе Бога, неке имају само једног партнера у животу, попут ласте и врапца, указао је и навео пример птице пеликана који сопствену крв и месо даје својим птићима када се ови нађу у опасности од змијског отрова, као и пример орла, који сам своје тело обнавља како би живео дужи век. Подсетио је и на причу о цвету који у пустињи подсећа на живот и на Бога, и на ружу која, иако има трње, својим латицама мирише рајским мирисима. "Све око нас проповеда славу Божју!", истакао је архимандрит Василије и подсетио на реч Господњу која нам налаже да не бринемо - "Зар ти, човече, ниси важнији од птице?!"

На звучном запису и прилогу редакција портала "Ризница" благодари редакцији Радија "Слово љубве" Архиепископије београдско-карловачке. 

Рубрика