Type Here to Get Search Results !

Епископ Јован: Бог нас је створио за вечност


У суботу, 8. јула 2023. године, када Црква прославља Свету преподономученицу Февронију, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог Саве на Липару у Крушевици.


Епископу су саслуживали Архијерејски намесник колубарско посавски, протојереј-ставрофор Златко Димитријевић, поротјереј-ставрофор Мирослав Филиповић,поротјереј Жељко Ж. Ивковић, протонамесник Влада Димитријевић, протођакони Иван Гашић и Никола Урошевић.

- Што је већа наша љубав према Богу, то је већа и наша љубав према људима. Зато треба да знамо какав је то дар телесног вида и колико је већи дар дуговног вида, којим видимо и оно што је телесним очима невидљиво. Морамо радити на отварању духовних очију, јер у супротном нећемо ништа видети сем овог овде овоземаљског. Али нас Бог није створио само за овоземаљско, већ за вечност. Овоземаљско је пролазно, иако нам је и то потребно. Тело не може без хране, а душа не може без вере, љубави, Светих тајни и врлина. Зато је и потребно да благодаримо Богу на сваком месту, рекао је Епископ Јован у беседи. 


Извор: Епархија шумадијска