Type Here to Get Search Results !

Патријарх Кирил се обратио предстојатељима помесних Цркава у вези са новим покушајима заузимања Кијево-печерске лавре

Његова Светост патријарх московски и све Русије Кирил упутио је писма предстојатељима помесних православних Цркава у којима извештава о новим покушајима да се Кијево-печерска лавра одузме од Украјинске православне цркве, као и о другим чињеницама прогона верника канонске Црква у Украјини.


„Поред мог писма од 11. марта ове године  које се односи на претње одузимања Кијево-печерске лавре од Украјинске православне цркве, братски Вам прослеђујем информативну потврду о поновним покушајима заузимања Лавре и других већих манастира Украјинске православне цркве, као и о дискриминаторним законима упереним против ње, о незаконитим радњама украјинских специјалних служби, агенција за спровођење закона и локалних власти, о отимању цркава, о случајевима агресије и насиља над верницима канонске Цркве, као и о реаговању на ово међународних организација за заштиту људских права“, написао је Његова Светост патријарх Кирил.

Његова Светост је замолио предстојатеље помесних Цркава да уздижу сугубе молитве за страдалну Украјинску православну цркву и изразио наду у „сваку могућу подршку у тешком времену за православни народ Украјине“.

Прес служба Патријарха московског и све Русије


Превод с руског редакција портала "Ризница"


Извор: Patriarchia.ru