Type Here to Get Search Results !

Епископ Василије свештенослужио у Свилошу


На 21. недељу по Духовима, када наша Света Црква прославља Светог мученика Лонгина Сотника, Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије началствовао је светом архијерејском Литургијом у храму Ваведења Пресвете Богородице у Свилошу. 


Саслуживали су протојереј-ставрофор Гавро Милановић, архијерејски намесник подунавски, протојереј-ставрофор драган Видаковић, парох буковачки, протојереј Бранко Денчић, умировљени парох тарашки (Епархија банатска), јереј Немања Теофиловић, парох сусечки и епархијски ђакон Горан Власац. Литургијско сабрање, ком су молитвено присуствовале монахиње из манастира Светих архангела у Грабову, као и председница Општине Беочин, Биљана Јанковић, улепшало је појање ученика Богословије Светог Арсенија из Сремских Карловаца.

У својој архипастирској поуци великом броју верног народа, Преосвећени Господин Епископ је изразио велико задовољство што поново има прилику да служи међу православним хришћанима овог малог фрушкогорског села и очински их посаветовао да чувају своје душе и живе целомудрено, као и да се усрдно моле за крај смутних времена у којима сада трајемо. По завршеном богослужењу, деца из Свилоша обрадовала су присутне хорским певањем и рецитацијама, а потом је, трудом свилошког и баношторског пароха, јереја Милана Марковића, у оближњем Ловачком дому уприличена трпеза љубави.


Извор: Епархија сремска