Type Here to Get Search Results !

Свечано сабрање у окриљу моштију Светог Стефана Штиљановића


Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј, викар Патријарха српског, началствовао је на евхаристијском сабрању у уторак, 17. октобра, 2023. године, у Саборном храму у Београду. Повод торжественог сабрања био је празник Светог Стефана Штиљановића чије нетрулежне мошти почивају у наведеном храму.


Епископу Алексеју саслуживао је Његово Преосвештенство умировљени Епископ канадски г. Георгије, архимандрити Нектарије (Ђурић) и Василије (Костић), свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке у молитвеном присуству Епископа бихаћко-петровачког Сергија. 

Након прочитаног јеванђеоског зачала архимандрит Нектарије поучио је верни народ беседом и подсетио колики је благослов имати већ деценијама у овом светом Храму Свете мошти великог Божијег угодника Светог Стефана Штиљановића да се ми можемо пред њима молити и њему обраћати и примати благослове и утеху. Прослављамо га и због примера који нам даје, даје нам могућност да следујући његовом примеру и ми сами постанемо боље слуге Божије, бољи служитељи Његове речи.