Type Here to Get Search Results !

Епископ Андреј примио Mитрополите Румунске Православне Цркве


У недељу, 22. октобра 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски Г. Андреј примио је у аудијенцију Њихова Високопреосвештенства Митрополите Г. Серафима (Митрополија Немачке и Аустрије) и Г. Лауренција (Митрополија сибијуска и ердељска).


Током овог значајног пријема који је уприличен у просторијама Владичанског двора Епархије аустријско-швајцарске, Епископ Андреј је пожелео драгим јерарсима Румунске Цркве и њиховој пратњи срдачну добродошлицу. Разговори на највишем нивоу су протекли у духовној радости и братској слози, а у духу древних братских односа Српске и Румунске Цркве. Разматрана су питања потреба Православља у савремном свету, како у матици тако и и дијаспори. Наглашена је потреба верника у остваривању духовног и културног идентитета, посебно у погледу црквеног живота у дијаспори. Епископи су разменили и мишљења о историјској улози Српске и Румунске Православне Цркве од времена Хабзбуршке империје па све до данас, као и о актуелним догађајима који се тичу живота румунског и српског народа на простору Републике Аустрије.

На крају овог значајног сусрета, уручивши једни другима пригодни дарове, Епископ Андреј се Митрополитима Лауренцију и Серафиму захвалио на срдачној посети. Митрополит Лауренцију је са своје стране, у име своје Епархије и Богословског факултета у Сибију, Преосвећеном Владици Андреју поклонио вредну икону румунског светитеља Андреја Шагуне.


Извор: Епархија аустријско-швајцарска