Type Here to Get Search Results !

Свети Нектарије учинио многа исцељења у Румунији

Свети Нектарије Егински Чудотворац веома је вољен и поштован у Румунији у великој мери захваљујући многим чудесима које је тамо учинио, каже егзарх манастирâ Архиепископије букурештанске.


Манастир Раду Вода у Букурешту дом је честице моштију светог Нектарија и убраја га у своје светитеље заштитнике. У част предстојећег празника овог светог Архијереја манастир је изнео мошти на поклоњење.

„С радошћу сам јутрос пренео мошти светог Нектарија и светог мученика Јефрема Новог на постоље испод балдахина у манастирској порти“, рекао је игуман архимандрит Нектарије Шофеле (егзарх букурештанских манастира), преноси Базилика.

Мошти су празнично ношене у литији пре него што су положене у порту.   

„Ови дани су испуњени радошћу и благодаћу, јер у четвртак, 9. новембра, славимо помен светог Нектарија Егинског. Наш манастир га има за заштитника и ових дана нас посећују многи верни људи, како из Букурешта, тако и ван престонице, јер је свети Нектарије познат као брзопомоћник и велики исцелитељ“,нагласио је о. Нектарије.

„Последњих година милост Божја се показала многим верницима, посебно онима који су прошли кроз страдања и искушења, кроз духовне, али и телесне болести, а заступништвом и молитвама Светога нашли исцељење“, рекао је он. 

„Овим се објашњава и поштовање које светитељ ужива код нас и у целом православном свету, јер је свети Нектарије велики исцелитељ, који страдалнима помаже да се исцеле и приближе Богу.


За наш портал превод са енглеског приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com