Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин: Без жртве не можемо наследити Царство небеско


У пету недељу Часног поста Преосвећени Епископ жички г. Јустин је служио свету Литургију у храму Свете Тројице у Краљеву.

Саслуживали су: протојереј Саша Ковачевић, архијерејски намесник жички; протојереј Мирољуб Попадић, старешина храма Свете Тројице; протојереј-ставрофор Јован Ђорем; протојереји Новица Благојевића, Миломир Радић, Мирослав Андрић, Радован Парезановић и Милутин Балтић; јереј Ненад Ивановић; ђакони Стефан Симић и Горан Вучковић.

– Без жртве не можемо наследити Царство небеско. Без жртве не можемо доживети страдања и омаловажавања Господа Славе, Који је ради нас и ради нашега спасења дошао на земљу да спаси нас, пале људе. Апостоли су задобили благодат жртвом, не само зато што су ишли за Христом и гледали Његова чудеса, него што су били послушни. Тако су и Света Марија Египћанка и разбојник на крсту примери покајања, али и примери велике љубави, јер имали су у Господа велико поверење – беседио је владика Јустин, који је у току свете Литургије рукоположио вероучитеља г. Ненада Петровића у чин ђакона.


Извор: Епархија жичка