Type Here to Get Search Results !

Друго великопосно бденије у Александријској Патријаршији

У петак, 19. априла 2024. године, Његова Светост Папа и Патријарх александријски и све Африке г. Теодор, началствовао је служењем Акатиста Пресветој Богородици у светој Саборној цркви Благовештења, у Александрији, уз саслужење Високопреосвећеног Митрополита птолемејског г. Пантелејмона, секретара Светог Архијерејског Синода Александријске Патријаршије.


У својој беседи на овој служби, Његово Блаженство, у присуству конзула Грчке у Александрији г. Јоанис Пиргакис, председника Грчког поморског удружења у Александрији и Удружења грчких учењака „Птоломеј И“, госпођи Лиликас-Ирини Тливиту и верном народу из великог града – Александрије, призвао је Небеску Војвоткињу на заступништво, за престанак сукоба међу народима, за смирење света и за јединство Цркава.

Такође, у лицу самолитвеног конзула, изразио је захвалност отаџбини Грчкој на исказаној симпатији према текућем раду Цркве Друге престонице, док је у лицу саслужитеља Високопреосвећени Митрополит птолемејски г. , изразио је очинско задовољство и захвалност на пожртвованој служби епископа и свештенства трона афричког континента, њиховим сарадницима лаицима и широм света који помажу мисионарски рад, удружења, црквене организације и друга тела.


Превод са грчког приредила

редакција портала "Ризница"


Извор: Рatriarchateofalexandria.com