Type Here to Get Search Results !

Минхен: Крштење катихумена


На Велику суботу ове године, у храму Светих Руских Новомученика и Исповедника, у Минхену у Немачкој, током вечерње службе, петорица катихумена, пореклом из Тајвана, Немачке, Бразила, Камеруна и Италије, примљена су у православну веру преко Свето крштење.


Сви су прошли једногодишњи програм катихизације, који се одвија по благослову Митрополита берлинског и немачког Марка Руске Православне Заграничне Цркве. Програмом руководи свештеник о. Тома, који је крстио катихумене.

Након крштења, новопросвећени православни хришћани су одмах ушли у храм у коме је служио Божанствену Василијеву Литургију Његово Високопреосвештенство Митрополит берлинско-немачки г. Марко. На Литургији су се причестили Пресветим Телом и Крвљу Христовом.

Отац Тома је Немац који је после крштења у православној цркви отишао у Русију да студира теологију. Тамо се оженио православном Пољакињом, а после свештеничке хиротоније служио је у Москви 10 година. Затим се враћа у Немачку да служи свом народу и обавља мисионарски рад. По благослову Митрополита Марка, од 2016. године служи у Минхену, на немачком језику.


Превод са македонског приредила

редакција портала "Ризница"


Извор: Liturgija.mk