Type Here to Get Search Results !

Православни архијереји Словачке моле се за опоравак премијера

Архијереји Православне цркве у Словачкој осуђују покушај атентата на словачког премијера и моле се за његов потпуни опоравак.


Премијер Роберт Фицо погођен је метком пет пута у среду у граду Хандлова. Он је хеликоптером пребачен у оближњу болницу и његово стање се стабилизовало преко ноћи, иако је и даље критично.

Његово Високопреосвештенство митрополит прешовски Растислав, предстојатељ Православне цркве Чешке и Словачке, и Његово Високопреосвештенство архиепископ Георгије михаловачко-кошички, објавили су следеће саопштење:

„Са забринутошћу и болом примили смо вест о покушају атентата на премијера Словачке Републике. Ово је стравичан, неприхватљив и неразуман чин који најоштрије осуђујемо. Као хришћани молимо се на свакој служби за нашу земљу, њене вође и све људе који у њој живе. У овом тренутку, поред наших уобичајених прозби, додајемо и молитве за спас живота и брз опоравак једног од највиших представника Словачке Републике — премијера Роберта Фица. Молимо све свештенство и верни народ Православне цркве у Словачкој да такође узносе молитве и позивамо томе све оне који не уздижу вредност сопственог мишљења изнад вредности људског живота и који имају на уму речи нашег Спаситеља: Сви који се мача маше, од мача ће погинути (Мт. 26, 52).“


За наш портал превод са енглеског приредио

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com