Type Here to Get Search Results !

Врање: Славе Саборног храма Свете Тројице и градска слава


На Духовски понедељак, 24. јуна 2024. године, Саборна црква Свете Тројице у Врању прославила је своју храмовну славу, а град Врање своју крсну славу.


У Саборном храму свету Литургију служио је Његово Високопреосвештенство Митрополит врањски г. Пахомија, свештенство и монаштво Епархије врањске. Молитвено учешће у Богослужењу узели су и градски званичници на челу са градоначелником др Слободаном Миленковићем, представници Војске Србије, полиције, просвете и благочестиви народ.

После свете Литургије уследила је литија централним улицама града. По повратку у порту Саборног храма, митрополит Пахомије је благословио славске колаче града Врања и кума Саборног храма. Честитајући славу и пожелевши свако добро од Господа окупљеном народу, митрополит Пахомије се обратио посебно руководству града Врања пожелевши да им Господ помогне у руковођењу градом. Присутним верницима славу је честитао и градоначелник. У организацији града Врања и Црквене општине Врање у порти храма припремљен је трпеза љубави и пригодан културно-уметнички програм у извођењу Градског мешовитог хора и КУД Севдах из Врања.


Извор: Епархија врањска