Type Here to Get Search Results !

У Софији представљена књига “Посаветуј ме, оче!“


Издање „Светигоре“ доживело  велику интересовања међу бугарским читаоцима


Какав је човеков позив на земљи? Шта је то милосрђе? Како да превладамо гордост? Шта од нас тражи Господ и које је дело најважније за хришћанина? Одговор на ова и многа друга питања и неодумице ухришћанском свакодневном животу даје ова књига „Посаветиј ме, оче!“, која  је заједничко издање Духовно-просветног центра „Свети Аархангел Михаил“ Митрополије Варне и Великог Преслава и Издавачко-информативне куће „Светигора“ Црногорско-приморске митрополије.
Књига је први пут објављена на бугарском језику, и то по благослову Митрополита Варне и великог Преслава Јована и Митрополита црногорско-приморског Амфилохија. Почетком септембра она је већ представљена током Седмице православне књиге у Варни и у међувремену је изавала велико интересовање међу читаоцима.
По речима о. Радомира Никчевића, у име „Светигоре“, то је веома тражена књига, доживела је неколико издања у великом тиражу на српском језику, а свако издање је допуњавано с новим питањима и одговорима. Њена популарност се огледа у чињеници што подстиче православног хришћанина да се непрестано моли Богу, да бди над самим собом, да надвладава своје унутарње непријатеље, свог старог човека, да обнавља своје срце и чула, да изучава своје духовно наслеђе, брижљиво сабрано у овом зборнику.
 Излажући велики број различитих питања и одговора, књига износи мисли и поуке најпознатијих стареца и подвижника, који су се у древности, и све до наших дана, занимали питањима духовног опита и благодатног дара.
Овога пута и софијска публика је имала могућност да се упозна са овом драгоценом књигом и њеним издавачима. Представљање је одржано 30. септембра 2016. у амфитеатру Богословског факултета. У представљању су учествовали свештеноиконом Василије Шаган, уредник бугарског издања, и један од преводилаца – Борислав Аврамов.