Type Here to Get Search Results !

Седница УО Фондације „Патријарх Павле“


У Патријаршијском двору у Београду 28. септембра 2016. године одржана је редовна седница Управног одбора Фондације „Патријарх Павле“, којом је председавао Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј у својству председника.


Седници су присуствовали и остали чланови: Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије, протојереј-ставрофор Трајан Којић и г. Милан Андрић, секретар Управног Одбора. На седници је разматран извештај о финансијском пословању Фондације у протеклом периоду, као и о оствареним и реализованим средствима у складу са Статутом Фондације и Правилником о додели помоћи. Финансијски извештај је поднео благајник г. Радивоје Минић.
Управни Одбор је узео на знање извештај о прикупљеним и реализованим средствима на име помоћи поплављеним подручјима у Републици Србији и Републици Српској. Такође, размотрени су најургентнији захтеви и одобрена средства за помоћ најугроженијој деци, односно финансирање трошкова њиховог лечења у земљи и иностранству, као и помоћ породицама са тешком материјално-финансијском ситуацијом. Посебна помоћ је одобрена Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој улици у Београду, ради набавке 18 инфузионих пумпи, као и Удружењу особа са инвалидитетом „Зелени светионик“ из Чачка.
Управни одбор је донео одлуку о публиковању превода са немачког језика књиге Виктора Поспишила „Патријарх у Српској Православној Цркви“, чије је прво издање на овом језику изашло 1966. године у Бечу.