Type Here to Get Search Results !

Митрополит Теоклит: „Такозвани ‘Ватопедски скандал’, којим су грчки политичари осам година испирали мозак народа желећи да га окрену против Цркве, показао се као кула од карата на песку“


Јерарх Грчке православне цркве прокоментарисао је излагање тужиоца поводом тзв. «Ватопедског предмета», саопштава Агионорос. «Још једном старац Јефрем и монах Арсеније потпуно су оправдани» — истакао је владика Теоклит.

 — «Такозвани ‘Ватопедски скандал’, којим су наши политичари осам година испирали мозак грчког народа желећи да га окрену против Цркве, показао се као кула од карата на пијеску». Према Митрополитовом мишљењу, надувавајући неодрживе оптужбе против светогорских монаха, политичари су хтјели да одвуку пажњу народа од сопствене одговорности за кризу, у којој се због њихове кривице нашла Грчка.
Владика је напоменуо да су медији циљано данима распиривали хистерију против монаха, али када су се оптужбе против Светогораца срушиле и услиједио низ ослобађајућих пресуда, својој публици нису саопштили о развију догађаја. «Нико није затражио опроштај од старца, од манастира Ватопеда, чија имена су с помахниталом мржњом оцрњена. Нико није затражио опроштај од грчког народа који су обмањивали», — казао је митрополит Теоклит.
С руског: Марија Живковић