Type Here to Get Search Results !

Викарни Епископ топлички Арсеније богослужио у параклису Светих мученика Ермила и Стратоника

У раним јутарњим часовима у хладном Светосавском храму на празник светих мученика Ермила и Стратоника, у Параклису који је посвећен овим божијим Угодницима, окупио се верни народ како би угрејао душу своју благодаћу Духа Светог и топлом молитвом коју је принео Господу Епископ топлички г. Арсеније, настојатељ Светосавског храма и викар Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, заједно са братством храма.


На празник Светих мученика Ермила и Стратоника у параклису њима посвећеном у храму Светог Саве на Врачару сабрао се верни народ како би угрејао душу своју благодаћу Духа Светог и топлом молитвом коју је принео Господу Епископ топлички г. Арсеније, настојатељ Светосавског храма и викар Патријарха српског, заједно са братством храма.

На крају свете архијерејске Литургије у славу Светих мученика преломљен је славски колач и подељено славско жито свима сабранима. Велика је радост била и видети ученике основних школа Др Драган Херцог и Миодраг Матић при београдским болницама и клиникама које је на свету Литургији довела њихова вероучитељица гђа Милица Ракић. Ови мали свестосавци су после Литургије изрецитовали владики Арсенију и присутнима рецитације које су спремили за Светог Саву, отпевавши притом и химну Ускликнимо с љубављу.
Владика је заблагодарио деци на великој љубави и труду поделивши им светосавске пакетиће.