Type Here to Get Search Results !

Патријарх Иринеј на Задушнице: "Највеће дело за упокојене је света Литургија"


Његова Светост Патријарх српски Иринеј служио је на Задушнице, у суботу, 18. фебруара, у београдској Саборној цркви Заупокојену Литургију са општим поменом и у беседи поручио да је највеће дело које можемо да учинимо за наше упокојене - света Литургија:

„Субота је дан који је Црква наменила упокојенима. Они се задушним данима веома радују јер су то дани када их Црква и њихови ближњи помињу. Зато и њихова, а и имена живих у овоземаљском свету, треба на свакој Литургији да дајемо да се читају на Проскомидији", рекао је Свјатјејши.

Међу великим бројем верника у Саборној цркви су на молитви данас учествовали и верници из Грчке, са Патре, којима је домаћин био презвитер Панајотис Каратасиос, клирик Грчке Цркве и старешина манастира Светог архангела Гаврила у Земуну. Патријарх Иринеј им је пожелео добродошлицу подсетивши да су Грци наша браћа по вери и да се радујемо што такав хришћански народ имамо у својој близини. Саслуживало је братство Саборне цркве на челу са старешином, протом Петром Лукићем. За певницом су појали и студенти Православног богословског факултета Универзитета у Београду.



Рубрика