Type Here to Get Search Results !

Патријарх Иринеј служио Литургију Пређеосвећених дарова у београдском храму Светог Јована Владимира


Исповест свештенства Архијерејског  намесништва београдског другог

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј служио је 29. марта 2017. године свету архијерејску Литургију пређеосвећених Дарова у храму Светог Јована Владимира у београдском насељу Медаковић. Повод литургијског сабрања били су исповест и братски састанак свештенства архијерејског намесништва београдског другог.




 



-Хришћани се, попут добрих домаћина који се спремају да дочекају високог госта, данима припремају постом, молитвом и другим јеванђелским врлинама за највећи догађај у историји света - Васкрсење Христово, поручио је Патријарх и додао:
-Духовну припрему за достојан дочек Празника подразумева уздржавање од свега што каља душу и удаљава од Бога, а то су рђаве мисли и дела пакости, мржње и освете. Када нас живот наш одвоји од Бога, онда нас одвоји и једне од других, а највеће одвајање је двајање себе самога од Извора и смисла живота. Зато нам је Господ преко Цркве дао могућности да своје тело држимо под контролом, да не чини ништа што Дух у нама не жели, што шкоди и души и телу. Из поста изађимо бољи, моралнији, духовно савршенији и ближи Богу, а самим тим и ближњима, али и непријатељима својим.