Type Here to Get Search Results !

Уведени у дужност нови пароси при Светоуспенском храму у Новом Саду


У Недељу православља, 5. марта 2017. године, архијерејски намесник новосадски први, протојереј-ставрофор Миливој Мијатов,  началствовао  је светом Литургијом  у  храму Успенија Пресвете Богородице у Новом Саду, уз саслужење протојереја Жељка Латиновића и протонамесника Милорада Мировића. 







У својој надахнутој омилији, након читања из светог Јеванђеља, прота Миливој нагласио је да смо се сабрали у светом храму да достојно и на свечан начин прославимо Недељу православља, прву седмицу свете Четрдесетнице. Говорећи о историји Цркве и борби да се очува истина Православља, прота Миливој је истакао да је кључно питање на које сви хришћани свих времена треба да дају одговор, питање које је Господ и Спаситељ наш Исус Христос поставио својим ученицима: „ А ви шта велите, ко сам Ја?” Црква је надахнута Духом Светим увек сведочила истину о Христу и позивала све речима којима је Филип позвао Натанаила: „ Дођи и види”!


Пре него што су верујући приступили причешћу Пречистим Тајнама Христовим, прота Миливој је прочитао одлуке Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, којима је протојереја Жељка Латиновића поставио за пароха прве а протонамесника Милорада Мировића за пароха треће парохије при храму Успенија Пресвете Богородице у Новом Саду. Отац Миливој је новим паросима пожелео да дуго година у љубави и добром расположењу служе Господу, руководећи повереним им стадом у јединству са свима, и да тако заједно достигнемо  живот вечни.  Нови пароси су се захвалили господину Епископу на поверењу, проти Миливоју на дивној омилији и топлим речима добродошлице као и свим претходним паросима који су служили у Богородичином храму кроз векове, молећи притом све присутне да их помену у молитвама.



Извор: Беседа