Type Here to Get Search Results !

РТВ: Суживот различитих нација у Суботици за пример

Суживот различитих вера и нација у Суботици је богатство и пример за целу земљу, поручио је 28. априла 2017. године у Суботици патријарх Иринеј. Његова Светост Патријарх српски састао се са градоначелником и обишао болеснике у суботичкој болници.

Током прве званичне посете Његове светости патријарха српског Иринеја Суботици, градоначелник г. Богдан Лабан га је упознао са богатством овог града у виду више од 20 вера и нација које, по његовој оцени, живећи у миру представљају пример за Европу.
-Локална самоуправа и град Суботица једнако помаже све верске заједнице и на то смо јако поносни јер имамо сарадњу са свима једнако. Град Суботица је нешто на шта нам могу сви позавидети у целој Европи и целом свету, рекао је г. Лабан.
-Заједнички суживот више од 20 нација није никаква мана или недостатак већ богатсво, оценио је патријарх Иринеј и поручио да би такав суживот био пожељан у целој заједници.
-Добро је када нико не страда и не пати због тога што носи име некога народа и што припада некој вери која није у пуној заједници. Али оно што је врло важно за нас, а то је оно што је суштина наше вере, то нам је свима заједничко и на томе треба да зидамо наше заједништво и наш заједнички живот, поручио је Патријарх.
После састанка са градоначелником, патријарх Иринеј посетио је и Општу болницу у Суботици где обишао одељење пулмологије и разговарао са болесницима на лечењу.