Type Here to Get Search Results !

Епископ тимочки Иларион богослужио у београдском храму Светих Апостола Петра и Павла на Топчидеру


У Недељу слепога, 21. маја 2017. године, када наша Света Црква прославља и Светог Јована Богослова, свету архијерејску Литургију у храму Светих апостола Петра и Павла у Топчидеру служио је Владика тимочки г. Иларион. Саслуживали су протојереј Милан Цветић, јереј Владимир Марковић, старешина Топчидерског храма, јереј Стеван Стевановић, војни свештеник Команде за обуку, као и ђакони Вук Јовановић и Ненад Идризовић.

Након свете Литургије владика Иларион је одржао пригодну беседу у којој је заблагодарио Господу на прилици да у дане васкршње радости богослужи у древном храму, Његовој Светости Патријарху српском г. Иринеју на благослову и домаћинима на позиву. Истакавши пример Господњег чуда над човеком слепим од рођења владика Иларион је пожелео свима окупљенима да светлост Христова засија у свима који га са вером и љубављу у молитви призивају. Да их увек крепи својом светлошћу и подари у свакоме добром делу саборност и слогу која посебно у дане Сабора наше Свете Цркве увек изнова пројављује Њену светост и представља једини прави пут борбе против лажи и зла.

Управа Топчидерског храма је, након свете Литургије, организовала трпезу љубави у конаку Топчидерске цркве. Владика је том приликом благословио духовни труд свештенства овог светог храма пожелевши им да у свему и на даље јачају и напредују са својом литургијском заједницом. Владика је посебно похвалио појање хора Свети Јован Дамаскин који прати богослужења у овом храму, а посебно дечији хор који је са неколико песама улепшао богослужење.

Старешина Топчидерског храма јереј Владимир Марковић заблагодарио је епископу Илариону на благословима, као и браћи свештеницима који су саслуживали и свим драгим гостима на пажњи и љубави.