Type Here to Get Search Results !

Нова књига о Старцима


Свечаности у част Светог апостола Павла под називом „Павлиа“ Митрополија Верије, Наусе и Камбаније организује сваке године од 1. до 30. јуна. У току месеца јуна одржавају се бројне културне манифестације, а крајем месеца, од 26. до 28. јуна, одржава се међународни симпосион у коме учествују представници свих помесних Православних Цркава. У склопу овогодишње 23. по реду Павлије, у недељу 25. јуна приређена је промоција нове књиге о великим Старцима наших дана.

Након поздравног слова домаћина, Митрополита Пантелејмона, говорили су и архимандрит Цариградског трона Хризостом, Митрополит лимасолски Атанасије и игуман Јефрем Ватопедски.

Митрополија Верије, Наусе и Камбаније је овим издањем хтела да покаже да светитељи нису живели само у прошлости већ и у садашњости, доказујући нам да светитељи постоје у сваком времену. Књига је сакупила између својих корица Старца Пајсија, Софронија из Есекса ученика Св. Силуана Атонског, Старца Порфирија Кавсокаливита, Јефрема Катунакијског, Филотеја Зервакоса, химнографа Герасима скита мале Св. Ане, Филарета Констамонитског, Јакова Цаликиса, Гаврила Дионисијатског, Старца Амфилохија и Јосифа Исихасту.





Извор: Носталгија