Type Here to Get Search Results !

Епархија тимочка: Студијско путовање и семинар за вероучитеље у Кладову


У уторак, 29. августа 2017. године у Кладову, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа тимочког Г. Илариона, успешно је организован семинар за вероучитеље „Примена иновативних и интерактивних дидактичких стратегија у верској настави“ (Каталог ЗУОВ бр. 967). Предавачи на семинару су биле вероучитељица г-ђа Марија Думитрашковић, теолог и г-ђа Данијела Николић, проф. разредне наставе из Неготина. Семинару су присуствовала 32 епархијска вероучитеља, 3 кандидата за вероучитеље, 20 вероучитеља Епархије браничевске (са доцентом др Златком Матићем, секретаром Одбора за просвету и културу Епархије браничевске и осталим службеницима), протонамесник Зоран Голубовић – управник Канцеларије за веронауку и информисање, као и протојереј мр Игор Ивковић – координатор за верску наставу.

-ФОТОГАЛЕРИЈА-

Семинар је био изведен као студијско путовање са посетом манастиру Манастирица, предавањима у Техничкој и Средњој школи „Свети Сава“ у Кладову, посетама храму Св. Ђорђа у Кладову (где је Епископ тимочки из трона доделио решења о именовању вероучитељима), Вили „Ружа“ (где је био сусрет са председником општине Кладово г. Радисавом Чучулановићем) и Дому културе у Кладову, као и једночасовним крстарењем Дунавом. Семинар је завршен пригодним ручком са Епископом у ресторану „Принц“ у Кладову, коме је присуствовало свештенство храма Св. Ђорђа, као и директор ОШ „Вук Караџић“ у Кладову г-ђа Гордана Јовановић, директор ОШ „Љубица Јовановић Радосављевић“ у Подвршци г-ђа Драгана Думитрашковић, заменик директора СШ „Свети Сава“ у Кладову г-ђа Јасмина Ђорђевић и директор Техничке школе у Кладову г. Зоран Николић.

Епархија и вероучитељи су благодарни за финансијску подршку Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Министарства правде Републике Србије и помоћ „Текијанке“ из Кладова, која је дала бесплатно крстарење бродом. За љубазно гостопримство и организацију прожимања семинара и студијског путовања најзаслужнији су катихета г-ђа Николина Србуловић из Кладова, јереј Богдан Томић, протојереј-ставрофор Милан Благојевић – старешина цркве кладовске, протонамесник Дејан Пајић – архијерејски намесник кључки и директори кладовских школа.

Протојереј мр Игор Ивковић