Type Here to Get Search Results !

ЦЕПИС: Друга фаза дубинског претраживача "Телескоп"



Градња софтвера интернет претраживача "Телескоп" налази се у другој - "Б" фази која ће, поред прикупљања података и претраге основних страница (из прве фазе), систематизовати прикупљене интернет адресе по припадности епархијама, евидентираће податке о власништу домена и уступити на увид све евиденције информативним службама СПЦ.


Претраживач се налази на адреси: http://cepis.spc.rs/TELESKOP/

Повезане вести:





Овим кораком се започиње рад на информационом систему за управљање интернет адресама СПЦ. Циљ није одређивање правила већ систематизација података како би се објединио интернет ресурс СПЦ на једном месту, умањио "шум" нерелевантних адреса и олакшао рад свима који имају потребу да искористе интернет као медиј у мисији Цркве.

"Телескоп" тренутно "ослушкује" преко 2000 страница и ажурира свој каталог за претрагу. За кориснике претраживача, унета су и дискретна обележја која говоре о типу интернет презентације. Логотип СПЦ у левом углу указује да је адреса званична административна презентација СПЦ, резултати без поменуте ознаке јесу под окриљем СПЦ али су у питању пројекти или личне презентације. У горњем десном углу се повремено прикаже иконица "око" која указује на добар графички идентитет презентације. Сајтови означени овим симболом имају прихватљив изглед који доликује мисији СПЦ. Неке презентације ће вас у многоме обрадовати својим професионалним изгледом. Како је означавање категорија адреса у току, ознакама нису обухваћени сви сајтови, а план је да се до краја августа 2017. године категоришу све тренутно познате адресе.
Сасвим је могуће да се неке адресе не налазе у каталогу "Телескопа" тако да постоји могућност уписа сајта у претраживач преко опције "Унесите адресу вашег сајта". 


Извор: ЦЕПИС