Type Here to Get Search Results !

Српска Православна Црква на 62. међународном сајму књига у Београду



 

Посетиоцима наше интернет странице доносимо детаљан преглед свих садржаја на овогодишњем 62. међународном сајму књига у Београду. Српска Православна Црква ће представити своја издања на штандовима у хали 1 (први прстен) и хали 4.

  













Посетите штанд Српске Православне Цркве - Обиље духовне литературе на једном месту!

И ове године Православље - новине Српске Патријаршије, са благословом Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве, организује промоцију црквено-издавачке делатности. У Хали 1 Београдског сајма, на штанду Српске Православне Цркве на Сајму књиг изложено је на стотине најактуелнијих наслова - разноврсна духовна и црквена литература из продукције домаћих и иностраних издавача: монографије о манастирима и црквама, светитељима, литература за студије, речници, поучна и аскетска дела, светоотачка књижевност у преводу на српски језик, теолошка литература, тумачења Светог Писма, богослужбене књиге, студије из црквене историје и уметности, основе веронауке, хришћанска књижевност, календари, православни планери и подсетници, књиге за децу... Поред наслова на српском, изложено је и на десетине публикација на енглеском језику.

На штанду Српске Православне Цркве изложена су издања домаћих црквених издавача: Светог Архијерејског Синода и Патријаршијског управног одбора, Издавачке фондације Архипископије београдско-карловачке, „Светигоре“ (Митрополија црногорско-приморска), „Беседе“ (Епархија бачка), „Каленића“ (Епархија шумадијска), Себастијан преса (Епархија западноамеричка), Епархије нишке, Епархије канадске, Задужбине манастира Хиландарске, Православног богословског факултета Универзитета у Београду, Академије Српске Православне Цркве за уметности и консервацију, Музеја Српске Православне Цркве..., као и појединих манастира (Студеница, Подмаине, Превлака, Градац, Клисина...) као и других црквених издавача.

Поред црквених, на штанду Српске Православне Цркве можете пронаћи и издања самосталних издавача: „Отачника“ (Београд), „Православца“ (Шабац), „Хришћанске мисли“ (Београд), „Бернара“ (Београд), „Благодарника“ (Београд), „Ризнице“ (Београд), Хришћанског културног центра „Др Радован Биговић“ (Београд), „Чувара“ (Београд), „Духовног луга“ (Крагујевац), „Центра за православне предањске студије“ (Београд), и других. На штанду Српске Православне Цркве можете да очекујете нове наслове на једном месту - са одличним сајамским ценама и попустима.

Осим представљања издавачке делатности, на штанду Српске Православне Цркве можете погледати и својеврсну изложбу радова студената Академије Српске Православне Цркве за уметности и консервацију - предањску црквену уметност у мозаицима, фрескотехници, на платну...

Од нових издања, само на штанду Српске Православне Цркве на Сајму књига ексклузивно можете наћи следеће наслове:

Евагрије Понтијски, Делатељ (ХКЦ др Радован Биговић, 2017)
Маргарет Мичел, Павле, Коринћани и рођење хришћанске херменеутике (Манастир Градац – ИТИ ПБФ 2017)
Житије Свете краљице Јелене Архиепископа Данила Другог (ново издање са научним коментарима) (Манастир Градац 2017)
Миљана Матић, Српски иконопис у доба обновљене Пећке Патријаршије 1557−1690 (Музеј СПЦ 2017)
Кристијан Бобен, Различити предели неба (Себастијан прес 2017)
Мартин Хенгле, Син Божји (Себастијан прес 2017)
Свети Јован Златоусти, Сабрана дела, том 6 (Епархија нишка 2017)
Сергеј Н. Булгаков, Икона и иконопоштовање (Отачник 2017)
Сергеј. С. Аверинцев, Хришћанство у 20. веку (Отачник 2017)
Александар Средојевић, Српски Патријарх Димитрије Павловић (1920-1930) (Хришћанска мисао 2017)
и многобројне друге наслове. Добродошли!