Type Here to Get Search Results !

Слава храма Преподобне Параскеве на Чукаричкој падини


Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, светом Литургијом на празник Преподобне Петке на Чукаричкој падини 27 октобра 2017. године началствовао је Епископ моравички г. Антоније, викар Патријарха српског.

Саслуживали су протојереји-ставрофори Милојко Топаловић, Петар Лукић, Славко Божић, Станко Трајковић, Радич Радичевић и Миљко Корићанин, јереј Предраг Продић, протођакон Радомир Перчевић и ђакон Марко Станковић. Празничном богослужењу присуствовао је директор Канцеларије за сарадњу са Црквама и верским заједницама у Влади Србије др Милета Радојевић.

У цркви препуној благочестивог народа, после причешћа и литије око храма, владика Антоније је осветио и преломио славски колач са домаћинима славе. Овогодишњи домаћин славе био је г. Марко Николић са породицом из Београда. Кумство за наредну годину преузела је породица Вујичић са Чукаричке падине.

Славу је својим појањем увеличао хор при храму Преподобне мајке Параскеве на Чукаричкој падини. За певницом су појали свештенослужитељи и богослови. О свему се старао старешина храма протојереј Никола Трајковић.

Преосвећени Владика моравички је пренео благослов и честитке Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, честитавши храмовну славу свештенству и парохијанима, као и свим свечарима који светкују Божју угодницу Преподобну мајку Параскеву.

Преосвећени викарни Епископ је урчио патријарашке грамате које су на предлог старешине храма протојереја Николе Трајковића додељене г. Радовану Вујковићу, приватном предузетнику из Београда, гђици Наташи Кесић из Београда и услужном предузећу Хармонија.