Type Here to Get Search Results !

Слава параклиса при Клиничком центру Војводине у Новом Саду


У уторак, 31. октобра  2017. године, на дан када наша света Црква молитвено обележава и слави успомену на светог, славног и сваке хвале достојног апостола и јеванђелиста Луку, капела при Клиничком центру Војводине у Новом Саду била је испуњена празничном радошћу и посебним молитвеним осећањима окупљеног верног народа, јер је прослављан заштитиник и престони празник овог дома Божјег и свих оних који се налазе на лечењу и оних који их лече у овој здравственој установи.





Свету Литургију служио је презвитер Велимир Врућинић, настојатељ новосадског храма Светих Кирила и Методија, уз саслужење протонамесника Бранислава Мркића, настојатеља ове капеле, као и часног ђакона Бојана Ђурђевића из новосадског Светосавског храма.


Отац Велимир је после прочитаног јеванђелског штива произнео веома поучну литургијску омилију, објашњавајући сабраном верном народу ко је Јединородни Син Божји Господ Христос, због чега је узео људско обличје, каква је Његова љубав и какву човекољубиву есхатолошку будућност жели сваком човеку и целокупној својој творевини.


По прочитаној заамвоној молитви протонамесник Бранислав Мркић је заблагодарио присутном свештеном братству, гопођи Драгани Србиновски, куми овогодишње храмовне славе, и свему окупљеном верном народу на љубави и помоћи у припремама за прославу овог дивног апостолског празника – славе наше болничке капеле. Потом су сви окупљени уз појање славског тропара изишли у двориште капеле, где је извршен свечани чин благосиљања славских дарова − колача и кољива.

На самом крају овог молитвеног сабрања уз честитања окупљеном верном народу и настојатељу болничке капеле, отац Велимир је још једном поздравио све присутне и заблагодарио Богу и светом апостолу Луки на овом свечарском молитвеном саборовању.



Извор: Беседа