Type Here to Get Search Results !

Шестомесечни парастос блаженопочившем епископу осечко-пољском и барањском Лукијану


У суботу, 18. новембра  2017.  године, у Саборном храму Светог великомученика Димитрија у Даљу, служена је Света заупокојена  Литургија и парастос поводом шест месеци од  упокојења Епископа осечкопољског и барањског Лукијана
Уз молитвено учешће Епископа бачког Господина Иринеја, администратора Епархије осечкопољске и барањске, Светом заупокојеном Литургијом  началствовао је  протојереј – ставрофор Јован Клајић, пензионисани парох ердутски, а саслуживали су свештеномонаштво, свештенство, ђаконство и верни народ Епархије.


 

На литургијске молитве и прозбе одговарао је епархијски свештенички хор, под руководством протонамесника Ненада Кесоње.
После заамвоне молитве, Владика Иринеј је служио парастос блаженопочившем Епископу Лукијану. Након служења парастоса, Епископ се бираним речима обратио свештенству и сабраном народу Божијем, нагласивши да је блаженопочивши Владика Лукијан цео свој живот посветио служењу Богу и своме роду, најпре као свештеномонах на просторима Бачке епархије, а потом и као Епископ, обнављајући поверену му епархију, како материјално тако и духовно, непрестано се старајући да створи живу Цркву и предано и ревносно свештенство, што је и остало после њега. Исказавши искрено веровање да је Господ примио његову душу као душу вернога и доброга јеванђелског слуге, Епископ Иринеј је закључио своје обраћање позивом и жељом да се у својим молитвама сећамо Владике Лукијана са захвалношћу и љубављу,  и са надом и увереношћу да и он нас у својим молитвама пред Богом не заборавља.