Type Here to Get Search Results !

Недеља Светих Отаца Христових по телу у новосадском Светосавском храму


Благоверни народ новосадских парохија при храму Преноса моштију Светог Саве, скупа са својим свештеницима, имао је радоснудужност да, у Недељу Светих Отаца Христових по телу, на божанственој Литургији, угости надлежног Архијерејског намесника протојереја-ставрофора Миливоја Мијатова.




Сабране на бесмртно Евхаристијско славље, непосредно по прочитаном јеванђелском одељку, надахнутом и веома садржајном беседом поучио је началствујући прота Миливој уједно честитајући предстојећи празник Рождества Христова.


На самој завршници свете Литургије прота се још једном обратио окупљенима захваливши  Господу Богу и свим људима добре воље, који су се на било који начин узели учешћа у овогодишњим опсежним радовима на украшавању Светосавског храма. Радовима на инсталацијама за подно грејање отпочео је месец јул, да би се по њиховом окончању прешло на каменополагачке радове, и од тада практично до данас, Литургијски простор се у зависности од радова, преносио из кутка у кутак храма, а кадкад је богослужено и поред храма. Данас је по први пут целокупан простор цркве  опет био на располагању клира и верних, баш као што му и јесте намена. Импозантни подни мозаик и све што је урађено сведочи да се верни народ и његови свештеници у овом храму труде да живе и раде у складу са светим Јеванђељем и немањићким задужбинарством, закључио је прота.


Архијерејском намеснику новосадском првом, у име домаћинâ, најпре због богослужења свете Литургије, а потом и речи очинске подршке, захвалио се протонамесник Бранислав Мркић, настојатељ светог храма, призивајући  на све присутне благослов Господа Христа Који нам Својим предстојећим рођењем опет долази у спасоносне походе.