Type Here to Get Search Results !

Слава манастира Ваведења Богородичиног у Београду


Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призеренски г. Теодосије служио је 4. децембра 2017. године свету архијерејску Литургију у манастиру Ваведења Пресвете Богородице на Сењаку.




Саслуживали су протојереји-ставрофори Милосав Глоговац, Драгомир Сандо и Стојадин Павловић, протосинђел Мардарије из манастира Светог Јована Богослова у Поганову код Пирота,, протојереји Мирко Видачек и Димитрије Касапис и ђакони Ненад Михаиловић, Драган Танасијевић и Немања Ристић.
Овогодишњи домаћини славе били су г. Борислав и гђа Марија Апостоловски. Следеће године домаћин славе биће г. Никола Чукић са породицом.


Поред многобројног верног народа, певнице под диригентским вођством Дивне Љубојевић, молитвено учешће су узели и ученици Математичке гимназије са својим вероучитељем Предрагом Ђукнићем чију школу је подигла велика ктиторка Персида Миленковић која је подигла и женски манастир Ваведења 1935. године.


Епископ Теодосије се обратио часном сестринству манастира и верницима истичући чудесни тренутак који се десио 1999. године у манастиру Дечани пред иконом Пресвете Богородице.
Свечаност је крунисана доделом Патријарашке грамате др Милети Радојевићу, директору Управе за сарању са црквама и верским заједницама Републике Србије.