Type Here to Get Search Results !

Ново саопштење из канцеларије Епископа шумадијског


Поводом текста "И Параћинци дошли да дају подршку оцу Саши", објављеног у новинама "Блиц" од 14. децембра 2017. године, који је поново потписала Жељка Јевтић, обавештавамо сву богољубиву и истинољубиву браћу и сестре да је ова новинарка "Билца" у данашњем тексту поновила готово све неистине и лажи које смо демантовали у Саопштењу за јавност поводом писања "Блица" од 13. децембра 2017. године.

Имајући у виду да се нико из "Блица" до сада није обратиo Епархији шумадијској са било којим питањем у вези проблема о коме пишу, више је него јасно колико ове новине поштују основни принцип новинарства - да се чују обе стране.

Не улазећи у бесмислени дијалог са онима које истина не интересује, још једном обавештавамо све заинтересоване да је Епископ шумадијски на састанку 29. новембра 2017. године са представницима парохијана који за себе тврде да подржавају свештеника Сашу Огњановића, рекао како свештеник Саша треба да изврши одлуку о премештају на Другу рековачку парохију и да ће у том случају бити обустављен црквеносудски поступак који је против њега покренут 27. новембра 2017. године. Епископ ће, уколико се свештеник Саша на овој парохији покаже бољим, донети одлуку да га премести на неку другу парохију ближе Крагујевцу.

Сходно томе  упућујемо питање госпођи Јевтић, редакцији "Блица" и свима који су заинтересовани за овај случај, да одговоре на два питања:

На који начин Епископ шумадијски може испунити своје обећање будући да је свештеник Саша Огњановић, до сада три пута (24. новембра, 5. децембра и 11. децембра), одбијао да прими дужност на Другој рековачкој парохији?
На који начин Епископ шумадијски може испунити своје обећање уколико се свештеник Саша Огњановић оглуши о још један позив и ни 15. децембра 2017. године не прими дужност на Другој рековачкој парохији, будући да ће у том случају наступити околности из члана 177 Устава СПЦ, став други, којим се предвиђа да непримање дужности за 21 дан после постављења или премештаја, повлачи губитак парохије?


Из канцеларије Епископа шумадијског