Type Here to Get Search Results !

На празник Светог Саве викарни Епископ моравички Антоније богослужио у Подворју СПЦ у Москви


У храму Светих апостола Петра и Павла у Москви, Подворју Српске Православне Цркве, свечано је обележен велики празник Светог Саве, првог Архиепископа српског.

Празнично бденије на навечерје празника служио је Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније уз саслужење свештенства храма. На дан празновања Светитеља Саве, светом архијерејском Литургијом је началствовао Његово Преосвештенство Епсикоп шчигровски и мантуровски г. Пајсије, уз саслужење Преосвећеног Епископа моравичког г. Антонија и великог броја свештеномонаха и свештеника.

Литургији је молитвено присуствовао и амбасадор Републике Србије у Москви проф. др Славенко Терзић. И ове године је обављено традиционално освећење и ломљење славског колача чији је кум био г. Милорад Сувајац, привредник из Москве. Стихове о Светом Сави казивали су најмлађи парохијани храма, као и ученици Православне гимназије Светог Јована Богослова у Москви. Празничну беседу о личности и делима Светитеља Саве изговорио је свештеник Бојан Попов. Присутнима се обратио и старешина Подворја епископ Антоније, честитавши свима велики српски и свеправославни празник.