Type Here to Get Search Results !

Нови грчки Митрополит за Чикаго


Свети  и Свештени Синод Васељенске Патријаршије једногласно је изабрао Натанаила Симеонидиса за архијереја упражњеног чикашког трона, јавља Ромфеа.
Грчка Православна Америчка Архиепископија потпада под јурисдикцију Васељенске Патријаршије. Чикашка епархија је била упражњена после смрти Mитрополита Јакова 2. јуна 2017. године.

Отац Натанаил је био на положају директора Саветодавног одбора Архиепископије по питањима науке и технологије и директор за међуправославне, екуменске и међурелигијске односе, а и парох при цркви Благовести у Њујорку.

Отац Натанаил је рођен у Солуну 1978. године. Дипломирао је на Хеленском колеџу и Академији Часног Крста у Бостону, а докторирао је из богословља 2007. године на Бостонском универзитету, док је се на Универзитету Колумбија специјализовао из историјске и етичке области. Био је предавач по позиву на академијама Часног  Крста и Светог Владимира. Објавио је неколико чланака из богословља и биоетике.

Рукоположен је за јерођакона 2003. године, а за јеромонаха 2010. године. Као парох развио је пројекат „Православни професионалци у акцији“, као пастирску организацију која је окупила више од 400 младих професионалаца са Менхетна за рад са најугроженијим лицима у том крају како би им се побољшао квалитет живота.