Type Here to Get Search Results !

Tакмичење из верске наставе ученика основних школа


Одбор за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке и ове године организовао је квиз из познавања верске наставе за ученике основних школа.

Квиз је организован најпре на нивоу општина-актива у суботу, 21. априла 2018. године. На квизу је узело учешће 90 основних школа. Победник са сваког од осам актива квалификовао се за епархијско такмичење које је организовано 28. априла 2018. године у Богословији Светог Саве, једној од најстаријих просветних институција у Београду. На квизу су учествовале основне школе ,,Васа Пелагић”, „Војвода Степа“, ,,Драгојло Дудић”, „Дринка Павловић“, „Гаврило Принцип“, „Младост“, „Никола Тесла“ и „Уједињене нације“.

Пре почетка квиза хор Богословије Светог Саве отпевао је тропар Васкрса и Оче наш, а председник Одбора за верску наставу протојереј-ставрофор др Драгомир Сандо је поздравио ученике и вероучитеље који су дошли са својим ученицима, пожелевши им пријатно и занимљиво дружење. У име домаћина, Богословије Светог Саве, учеснике је поздравио ђакон Бранислав Кеџић, који је изразио задовољство што су се учесници одазвали позиву, истакавши пре свега да је сврха организовања квиза да се ученици упознају, друже и забаве проверавајући своја знања из веронауке. Концепт квиза и јесте такав да се кроз неколико интерактивних и едукативних игара ученици забаве и провере своје знање на један занимљиви начин. Свака екипа је бројала три ученика узраста од петог до осмог разреда. Комисију која је водила квиз и прегледала задатке сачињавали су: Славица Шушњаревић, вероучитељица у ОШ „Милан Ђ. Милићевић“, Никола Поповић, вероучитељ у Средњој занатској школи и Зоран Чучковић, вероучитељ у ОШ ,,Иван Горан Ковачић”.

Прво место на епархијском финалу заузела је екипа Основне школе „Драгојло Дудић“, друго место су освојили ученици Основне школе „Дринка Павловић“, а на трећем месту нашла се Основна школа „Васа Пелагић“. За све ученике припремљени су пригодни поклони, како на општинском, тако и на епархијском квизу, захваљујући уредништву часописа „Светосавско звонце“, који су за сву децу припремили часопис „Светосавско звонце”, зидне календаре, а за победнике Годишњаке „Светосавског звонца” и књиге Десет Божјих заповести у сто прича и Бисерницу Светосавског звонца, а за све учеснике биће накнадно приређен и једнодневни излет. После послужења и даљег дружења, деца су препуна лепих утисака пожелела да се квиз организује и наредне године,  а да верска настава у средњој школи поново буде њихов сигуран избор.

Одбор за верску наставу 
Архиепископије београдско-карловачке