Type Here to Get Search Results !

Из винарије манастира Буково: “Филигран Мерло” окићен сребром


На једном од напрестижнијих оцењивања вина у свету DWWA 2018 (Decanter World Wine Awards) одржаном у Лондону учествовало је преко 17.000 вина из различитих земаља. Винарија манастира Буково са својим винима још једном се успешно представила. Вино „Филигран Мерло“ из бербе 2015. са 90 бодова је награђено сребрном медаљом, док је вино „Филигран Шардоне“ из бербе 2016. са 85 бодова добило похвалу.


Годину 2015. у Неготинској крајини обележило је много сунчаних дана што је допринело да и овога пута црвена вина буду примећена и самим тим награђена. Мерло који је одлежао дванаест месеци у храстовим бурадима и имао довољно времена да након тога одлежи у боци, био је спреман да буде послат на ово престижно оцењивање.


Велико задовољство нам причињава чињеница да је Шардоне из бербе 2016. у свежој инокс варијанти, такође, био примећен и оцењен похвалом.

Ово потврђује је и оправдава сав уложени рад и посвећеност производњи вина у Винарији манастира Буково, у којој се благословом епископа Илариона, љубављу и трудом, наставља традиција прављења добрих вина која ће у будућности достојно представљати Неготин и Србију.