Type Here to Get Search Results !

Уведен у дужност нови парох у Каћу


У среду четврте недеље по Пасхи, 29. априла 2018. године, на дан када прослављамо празник под називом Преполовљење Педесетнице, у Светониколајевском храму у Каћу, после вечерњег богослужења, које је служио протонамесник Бранислав Мркић, архијерејски намесник новосадски други, уведен је у дужност нови парох треће парохије у Каћу.

После молитвене благодарности Богу Живоме, уз присуство појаца и верног народа каћкога храма, високопречасни отац Бранислав прочитао је одлуку Његовог Преосвештенства Епископа бачког г. Иринеја, којом се протојереј Марко Ђурић, доскорашњи парох у Бачу, поставља за привременог пароха треће парохије при Светониколајевском храму у Каћу, као и одлуку којом се прота Марко поставља и за настојатеља храма Светога Оца Николаја.

Отац Бранислав је пожелео оцу Марку свако добро и благослов од Господа на новоповереној му дужности, уз жељу да свој досадашњи свештенички труд настави и умножи на корист наше свете Цркве и вернога народа у Каћу и да му та трудољубивост буде на спасење. У име Црквене општине каћке, свештеникâ и верникâ овога места добродошлицу оцу Марку пожелео је и презвитер Радоје Марковић.