Type Here to Get Search Results !

Викарни Епископ диоклијски Методије богослужио у барском храму Светог Јована Владимира


-Архимандрит Никифор Миловић у Бару: Вјера значи духовно прогледати и Бога истинитога видјети!-

Његово преосвештенство Епископ диоклијски г. Методије служио је на празник Предпразништва Преображења Господњег Свету литургију у Храму Светог Јована Владимира у Бару. Саслуживали су свештеници архијерејског намјесништва барског, Митрополије црногорско-приморске и Епархије будимљанско – никшићке.




Након прочитаног Јеванђеља пригодну бесједу на тему данашњег Јеванђеља изрекао је архимандрит Никифор Миловић, клирик Епархије будимљанско – никшићке.

Отац Никодим је истакао да вјера значи духовно прогледати и Бога истинитога видјети:


Сви ми који смо духовно прогледали, који смо се обратили Богу са вјером, прво што смо осјетили кад смо повјеровали у Господа било је то да смо некако постали бесмртни- вјечни. Тако сав наш дотадашњи живот који смо проводили у бесмислу, који није имао неког дубљег значења за нас, постаје смислен и свака наша мисао и свака наш ријеч, наше дијело постаје на неки начин бесмртно и вјечно.

Подсјећајући на ријечи блаженог спомена Патријарха Павла да су двије најважније ствари једног православнога хришћанина наша света вјера и наш свети живот, архимандрит Никифор Миловић је казао  да смо том нашом вјером спознали бесмртност а прије тога Бесмртнога, а светим животом по тој нашој вјери свакодневно се усавршавамо у светим врлинама и учествујемо у Светим тајнама.


Позвао је све да се помолимо Господу да наша вјера буде пламена и још јача како бисмо и ми постали достојни Небескога-вјечнога царства Оца и Сина и Светога Духа.

По завршетку Свете литургије Епископ Методије поздравиo је присутни народ, а сабрање је настављено у крипти Храма.